fbpx

TARINA

Tarina-Asu suunnittelee ja valmistaa kotimaisin voimin vahvoille suomalaisille naisille vaatteita, joissa viihdytään ja koetaan mielihyvää pitkän aikaa. Vaatteen miellyttävyys on sen tärkein laatutekijä. Miellyttävyys syntyy materiaalista, mallista sekä ulkomuodosta. Laatu ja kestävyys ovat Sanna Lehdon designin sekä Tarina-Asun malliston perusta ja lähtökohta. Asiakkailta saatu palaute ohjaa Tarina-Asun tuotteiston suunnittelua ja kehittymistä.

Tarina-Asulla on toimisto ja esittelytila Lappeenrannassa sekä myyntipiste Helsingissä Senaatintorin varrella taidekäsityökauppa OKRAssa. Tervetuloa tutustumaan ja keskustelemaan meidän taiteilijan Sanna Lehdon kanssa!

Tarina-Asulla on myös yhä laajeneva jälleenmyyjäverkosto ympäri Suomen.

SANNA LEHTO

””Joku osaa”, sanoi äiti hyväksyvästi sinä päivänä, kun Sanna oli kotona kertonut, että ”näitä minun tekemiä vaatteitahan ostetaan”. Sellaisen lausunnon saaminen lähimmäiseltä oli ratkaiseva tekijä, kun nuori sippolalainen Sanna Lehto oli, vastoin joidenkin ennakko-odotuksia, tehnyt elämänsä päätöksen ryhtyä yrittäjäksi. Ikävätkään epäilykset, niin lähipiiristä kuin ne tulivatkin eivät lannistaneet Sannaa vaan sisuuntuneena kommenteista hän halusi näyttää, että ”minun alta ei mattoa vetäistä noin vain”.

”Sitkeä ja sinnikäs, päättäväinen ja vahva, värikäs ja esteettinen taiteen rakastaja, rohkea ja kokeileva, uuttera ja ahkera ” – näillä sanoin tutut kuvaavat Sanna Lehtoa työssään ja yksityiselämässään.

Hertta, tuo koiranasuinen olento seuraa aktiivisesti vieressä, kun Sanna työskentelee, ellei sitten päivänokosilla kuorsaa niin, että talo tärisee. Tämä koiratarina on kuultu myös naapureilta Helsingin Eirassa.

Sannalla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus tekstiilitaiteilijana. Täysin itseoppineena Sanna on ajan saatossa luonut oman yksilöllinen ja näyttävän tyylinsä erityisesti uniikkien naisten talvitakkien suunnittelijana ja valmistajana. Tarkalla silmällä laaditut kaavat takaavat vaatteelle parhaan istuvuuden suomalaisen naisen vartalolla. Tätä nykyä, kysynnän laajennuttua Sanna työllistää sesongista riippuen kolmesta neljään suomalaista ammattiompelijaa lähinnä kaakkoisessa Suomessa. Näiden ammatti-ihmisten käden jälki näkyy tarkoissa leikkauksissa ja tukevissa mutta ilmavissa tikkauksissa. Niistä syntyvät Tarina-Asun laadukkaat vaatteet suomalaiselle, yksilöllisyyttä arvostavalle naiselle.

”Saunominen on mun juttu” kertoo Sanna istuessaan upouuden viihtymistehtaan terassilla Helsingin Hernesaaressa tuulen heiluttaessa pitkiä punaisia hiuksia. Saunan lauteilla syntyvät monet uudet ajatukset vaatemalliston kehittämiseksi. Kun ihminen on paljaimmillaan, on hän myös luovimmillaan.”

TARINA-ASU

Tarina-Asu syntyi kauan ennen kuin yritysmaailmassa alettiin puhua tarinoista. Sanna Lehto on kertonut yrityksensä tarinaa töidensä kautta reilusti yli kaksikymmentä vuotta.

Tarina-Asu on hyvin pitkälti yhtä kuin tekstiilitaiteilija Sanna Lehdon mielikuvitus ja luomiskyky yhdistettynä laadukkaisiin materiaaleihin sekä kotimaiseen korkean osaamisen käsityöhön. Tuloksena näistä syntyvät yksilölliset ja omaperäiset vaatteet vahvalle suomalaiselle naiselle.

Tarina-Asun luo vaatteen tarinan. Suomalaisen vaatteen ja sen sisällä viihtyvän ihmisen tarinan.

Tarina-Asun tarina on asiakkaan tarina vaatteestaan. Kiehtovan tarinan voi kertoa vain tyytyväinen asiakas. Tarina-Asu tekee vaatteita tyytyväisille asiakkaille. Tarina-Asun tärkein tarinan kertoja on asiakas, joka kokee ostamansa vaatteen sellaiseksi, josta voi kertoa myönteisen tarinan muillekin. Tarina-Asu tekee vaatteita, jotta sen asiakkaat voisivat kertoa oman tarinansa.

TUTUSTU TUOTTEISIIN

Vaatteita vahvoille suomalaisille naisille